Идеалният отбор на „А“ група за 4-ия кръг на плейофите

Вижте героите на уикенда единствено в bulgaria.utre.bg

Четвъртият кръг от плейофите на А група предложи интересни резултати. Лидерът в първенството до февруари ЦСКА вече се срина до 3-ата позиция след загуба у дома от Локо Сф. Лудогорец пък измъкна трудна победа над Литекс с 3:1 и напрактика си осигури титлата у нас. Берое удържа Ботев с 10 човека за хикс, а Левски взе убедителна победа над Локо Пд. На дъното Хасково засили Марек заедно със себе си към Б група. Ето и кои бяха най-добрите изпълнители по постове.

 

Вратар: Илко Пиргов (Берое)

Намеси се решително на няколко пъти, за да предотврати гол във вратата си срещу Ботев. Особено впечатляваща беше намесата ми при удара на Балтанов през втората част. В крайна сметка допусна попадение след удара на Огнянов, но като цяло беше много стабилен и заслужи приза играч на мача.

 

Ляв защитник: Жуниор Кайсара (Лудогорец)

Добре охраняваше нападателите на Литекс по левия си фланг. Центрира за така важния втори гол за тима си на Моци през втората част. След това пък заработи втори жълт и съответно червен картон на Румен Руменов.

 

Централен защитник: Лазар Марин (Ботев)

Изработи втория жълт и съответно червен картон за Аяс от Берое. Беше сигурен в отбраната на тима и не допусна грешки. Беше сменен в началото на втората част от Чунчуков, за да се засили нападателната мощ на пловдивчани.

 

Централен защитник: Георги Динков (Берое)

Динков започна титуляр за първи път тази календарна година, замествайки наказания Иво Иванов. Въпреки липсата на игрова практика, той се справи много добре и спря не малко атаки на Ботев през зоната си. Показа, че в бъдеще на него може да се разчита.

 

Десен защитник: Тихомир Трифонов (Хасково)

Отбеляза скъпоценния гол за успеха срещу Марек, който запази макар и само теоретичните шансове на Хасково за оцеляване. Освен това се справи добре в защитния вал на домакините, които не допуснаха гол.

 

Ляв халф: Симеон Райков (Черно Море)

Най-дейният в предни позиции за "моряците". Центрира за изравнителния гол на Бургхард във вратата на Славия и на няколко пъти се опита с удари от дистанция да застраши стража на "белите" Кирев.

 

Централен халф: Владислав Романов (Локомотив Сф)

Вкара страхотен гол за успеха на тима си над ЦСКА, който изведе "железничарите" на второ място в класирането, пред "червените". Пое отлично топката и я насочи неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратаря.

 

Централен халф: Роман Прохазка (Левски)

Отличи се с 4-ия гол за Левски в мача, а и асистира за едно от попаденията на Аниете. Можеше да запише и още една асистенция, но изведеният от него на почти празна врата Либан Абди пропусна.

 

Десен халф: Лъчезар Балтанов (Ботев)

Много активен през целия мач. Беше може би най-полезният футболист за "канарчетата" с дейно участие в повечето атаки. На два пъти стреля опасно към вратата на Берое, но Пиргов спаси ударите му.

 

Централен нападател: Ивайло Димитров (Славия)

Отбеляза попадението във вратата на Черно Море за 1:0 в 56-ата минута с глава. След това се отличи със силен удар към горния десен ъгъл, който беше спасен от вратаря и с отличен извеждащ пас към Манзоро, който обаче не успя да преодолее стража на "моряците".

 

Централен нападател: Антонио Аниете (Левски)

Най-резултаттният футболист на кръга. Вкара цели 3 попадения във вратата на Локо Пд за разгромната победа с 5:0.

 

Треньор на кръга: Димитър Васев (Локомотив Сф)

След здравословните си проблеми в предния кръг срещу Лудогорец, успя да се завърне на кормилото на своя тим срещу ЦСКА. Отново подреди много добре играчите си тактически ни дочака своя миг в 71-ата минута.