Байерн с унищожителен обрат и 6 гола във вратата на Порто

Спорт

21-04-2015, 23:45

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Барса с рутинна победа в реванша с ПСЖ

Баварците успяха да стигнат до полуфиналите

Байерн показа, че никога не бива да отписван и се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Германците загубиха първата среща с Порто с 1:3, но сега пред собствена публика на „Алианц Арена” бе повече от категоричен и разби португалския си съперник с 6:1.

Баварците много бързо успяха да върнат двата гола пасив и само за едно полувреме стигна не само до обрат, а и си гарантира класирането за полуфиналите, след като на почивката водеха с внушителното 5:0.

Очаквано домакините притиснаха съперника си още от самото начало и в 10-ата Левандовски уцели греда. Резултатът все пак не закъсня и 3 минути по-късно голът вече бе факт. След продължителна бърза атака Бернат центрира отляво, Тиаго Алкантара изкочи пред защитниците на гостите и с глава заби топката във вратата за 1:0.

В 22-ата минута Байерн вкара и втори гол, с който вече излезе напред в резултата. След центриране от корнер първо Бадщубер се пребори за топката, след което Боатенг също с глава реализира за 2:0.

Само 4 минути по-късно преднината на германския тим вече бе класическа. Голът отново бе с глава и този път бе дело на Левандовски.

Това попадение обаче изобщо не успокои баварците и те продължиха да притискат „драконите”. В 35-ата мин. Томас Мюлер отправи удар от разстояние, топката рикошира от краката на Бруно Мартинс Инди и влезе във вратата на гостите за 4:0.

Малко преди почивката Мюлер се отчете и с асистенция и след негов пас Левандовски вкара второто си попадение в мача в 40-ата мин.

През втората част Байерн обаче на практика спря да играе и позволи на Порто да се окопити. Гостите постепенно изравниха играта и отправиха поглед към вратата на баварците и в 72-ата мин. след многоходава атака и пас отдясно на Ектор Ерера голмайсторът на „драконите” Джаксон Мартинес се измъкна от опеката на бранителите и отблизо с глава вкара за 5:1. Малко след това колумбиецът имаше и още един шанс, който пропусна, а до края португалците показаха характер, но не можаха да постигнат нищо повече. Те дори завършиха мача с човек по-малко, след като в 87-ата мин. Маркано си изкара втори жълт картон.

При последвалия свободен удар Шаби Алонсо бе точен и оформи крайния резултат 6:1.

Така Байерн се класира на полуфиналите с общ резултат 7:4.