Преследване в центъра на Велико Търново завърши с ареста на нагли грабители

Крими

22-04-2015, 23:12

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Посред бял ден откъснали ланец от врата на великотърновка

Престъпниците нападали посред бял ден

Полицията във Велико Търново е задържала наглите грабители, които в последните дни нападаха жени по улиците на старата столица, посред бял ден. Само за седмица 3 дами са преживели ужасен шок, след като ненадейно бивали връхлитани от непознати, а от шиите им брутално били откъсвани златните ланци. Престъпниците явно са подбирали жертвите си според големината на бижутата, защото и трите нападнати жени са носели масивни накити, изработени от благородния метал.  Един от грабежите е извършен с особена дързост, тъй като жертвата е вървяла по улицата с малката си дъщеричка, пред чиито очи се е разиграла шокираща и грозна сцена.

При гонка с екшън като от филмов сценарий, трима мъже са били задържани снощи около 19 ч., разказаха пред Velikotarnovoutre очевидци. Граждани обясниха, че по отсечката от ГУМ до Централна поща цивилни и униформени полицаи са преследвали млади роми, като гонитбата  продължила чак до Интерхотела. Причината – пореден грабеж, извършен около 18.30 във вторник, разбра наш репортер.

Усилията на криминалистите са се увенчали с успех, а на двама от задържаните вече са повдигнати обвинения, потвърдиха нашите източници.