След акция в интернет: Полицията се самосезира и разкри шофьора, вързал куче на покрива на колата си

Животът

23-04-2015, 17:49

Снимка:

Plovdiv24

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Животното било наказано, защото удушило кокошките му

Полицията разследва и разкри човека, вързал куче на покрива на колата си. След като видеото, в което се вижда как животното едва се крепи върху движещия си автомобил, обиколи социалните мрежи и медиите, органите на реда се самосезирали. След полицейска проверка по случая служители от РУ–Труд стигнали до 33-годишния Р. Г. от село Маноле, който е и стопанин на кучето. Пред полицаите, мъжът обяснил, че виновен за "гаврата" е самият пес, който удушил няколко от кокошките му. Човекът решил да се отърве от него.

Същия ден на семейството се наложило спешно да пътува с колата до Пловдив и завързали кучето на тавана, защото в купето нямало място за него и го пуснали в землището на Рогош. Животното е открито във видимо добро състояние и е приютено от семейство в село Калековец.

Полицейските действия започнали на 17 април, след като видеото, в което се вижда, че животното е завързано на покрива на лек автомобил "Опел" с пловдивска регистрация. Установено било, че колата се е движила по пътя между селата Маноле и Рогош.

"Кученцето се изплъзваше назад и се задушаваше направо, а циганите вътре (не се знае колко на брой, но много) бяха супер щастливи и усмихнати, все едно ги снимаме за хубаво...", пише очевидецът, предоставил видеото на сайта Plovdiv24 и допълва: "Според нас това е мъчение за животинчето и би трябвало да види публичност, за да се задейства полицията, да намери шофьора и той да бъде наказан, за да може другите цигани да не си помислят да правят такива своеволия. А това, че законът не им е ясен, не ги оправдава. След като циганинът няма да иска да го вържат така на покрива и да се вози отгоре, следователно и с кучето не трябва да постъпва така... Мисля, че добре го обяснявам, за да го разберат "малцинството", което вече не са и толкова малцинство!"

Вижте видеото