Министър Красен Кралев се запозна с проекта за ремонт на лекоатлетическата зала в Добрич

Проектът е на стойност 1 818 000 лв.

При посещението на спортния министър Красен Кралев в Добрич днес той бе запознат от кмета Детелина Николова с проекта, с който Общината кандидатства пред Министерството на младежта и спорта за обновяване и ремонт на лекоатлетическата зала и прилежащи помещения към нея, част от спортен комплекс „Добротица”. Проектът е на стойност 1 818 000 лв. След турнира министърът лично се запозна със състоянието на съоръжението.

Лекоатлетическата зала е с площ над 4000 квадратни метра. Предвижда се пистата да бъде покрита с нова настилка, да бъдат ремонтирани съблекалните за спортистите, трибуните, да се изградят  рампи за инвалидни колички, да бъде подобрена климатизацията и осветлението в залата.Общината ще поеме 10 на сто от финансирането на проекта.

Министър Кралев преди това връчи купата на България при мъжете на отбора на „Добруджа 07”. Срещата се проведе в зала „Добротица” в Добрич, а домакините победиха с 3:0 гейма тима на „Монтана”. Това е първата купа за „Добруджа” от 1954 г., когато стартира Националната Купа на България.