Адвокатът на акушерката: Не помни случилото се, изпаднала е в нервна криза

Работила е двойна смяна, което е незаконно

Акушерката Емилия Ковачева е изпаднала в нервна криза и не помни какво е правила. Работила е двойна смяна, което е незаконно. Това обяви пред Нова телевизия адвокатът й Владислав Янев.

"Емилия няма спомен какво е станало в двата часа между 1,30 и 3,30 часът. Не мога да кажа в какво психическо състояние е била. Преди да си тръгне тя е докладвала, че според нея детето не е добре и има жълтеникав тен. След това лекарка прави преглед. Взима му се кръвна проба. Излизат резултатите и тя тогава си тръгва. Имали са съмнения за жълтеница", обясни юристът.

"Немотията и мизерия са я накарали да работи двойна смяна. 270 лева на човек е доходът на семейството на Емилия. Децата й взимат наследствени пенсии", добави Янев.

Юристът призна, че не е гледал записа, приложен по делото, но пита как това доказателство е изтекло в медиите и се разпространява. "Не съм видял още видеото, което приложено по делото. Не съм видял удари. Тепърва ще го гледам. Съсипани са и децата, и родителите на Емилия. Моля медиите да се съобразяват", добави юристът.