Идеалният отбор на "А" група за 5-ия кръг на плейофите

Вижте героите на уикенда единствено в bulgaria.utre.bg

Вратар: Александър Чанович (Черно Море) 

Спаси доста положения в мача с Локо Пд и имаше основен принос за успеха на "моряците" с 1:0. Извади удари на Камбуров с глава и от пряк свободен удар, и  също така на Спас Делев и на Сандански. За жалост се контузи в 61-ата минута и беше заменен принудително.

 

Ляв защитник: Камен Хаджиев (Локомотив Сф) 

Свърши много добра работа в задни позиции, без да допуска грешки. Можеше и дори да вкара гол след центиране от фаул и отклоняване на топката от Балтанов, но ударът му с глава мина встрани от вратата.

 

Централен защитник: Иво Иванов (Берое) 

Капитанът на Берое се завърна с гръм и трясък след 2 мача наказание заради натрупани картони. Освен че не даде почти никакви шансове на Лудогорец през центъра на отбраната, вкара и много важния първи гол в 38-ата минута за старозагорци.

 

Централен защитник: Рафаел Перес (Литекс) 

С основен принос ЦСКА да не отбележи гол във вратата на Литекс, което за "армейците" се случва за 8-и пореден мач. Единствено за целия мач шанс през центъра да отбележи имаше Николич, но заби топката лошо в земята с глава.

 

Десен защитник: Атанас Зехиров (Берое) 

Подобно на Иво, беше много стабилен в зоната си и почти не даде възможност на нападателите на Лудогорец да стигнат до чисти ситуации за гол. Плюс това вкара втория гол за успеха с 2:0, подигравайки се със защитата на разградчани.

 

Ляв халф: Емил Гъргоров (Локомотив Сф) 

Поредния много силен мач на ветерана в състава на "железничарите". Отбеляза победното попадение в 60-ата минута срещу Ботев и с основен принос тимът да се укрепи на второто място в класирането на А група.

 

Централен халф: Борислав Цонев (Левски) 

Сред най-активните за "сините" в предни позиции в мача с Марек. След негово центриране обаче Гикиевич откри резултата в мача. Отново той подаде за вотрия гол за Левски на Педро, а накрая от дузпа сам отбеляза третия.

 

Десен халф: Георги Костадинов (Берое) 

Доминираше в битката с халфовете на Лудогорец в центъра на терена. Бори се много и даде свия принос за успеха на старозагорци. Можеше и да вкара в края на първата част, но беше блокиран в последния момент.

 

Ляво крило: Иван Коконов (Черно Море) 

Отбеляза победния гол за "моряците" в мача с Локо Пд. В 68-ата минута той се спряви с Мартин Сечков, навлезе в наказателното поле и с удар с десния крак вкара топката в мрежата за крайното 1:0.  

 

Дясно крило: Данило Асприля (Литекс) 

Възползва се максимално от грешките на ЦСКА и отбеляза и двата гола за важния успех на ловчанлии срещу ЦСКА. Имаше шанс да вкара и трети гол, но ударът му мина в страни от вратата.

 

Централен нападател: Лукаш Гикиевич (Левски) 

С доста условности полякът намери място в класацията. Като цяло кръгът беше доста "сух" за централните нападатели, като само Гикиевчи се отличи с гол и изработена дузпа за тима си.

 

Треньор на кръга: Петър Хубчев (Берое) 

Наставникът на старозагорци успя да подготви и надъха момчетата по най-добрия начин за категоричната победа над Лудогорец с 2:0. Много отдавна не бяхме виждали шампионите да бъдат надигравани толкова категорично.