Елизабет II търси нов иконом за Бъкингамския дворец

Мераклиите трябва да са граждани на ЕС и да говорят английски

Британската кралица Елизабет II търси стажант иконом, обещавайки годишен доход на новия служител в размер на 15,8 хиляди паунда (42,05 хиляди лева), пише The Daily Mirror.

Одобрените кандидати ще работят основно в Бъкингамския дворец. В същото време късметлията трябва да бъде готов да работи три месеца и в други кралски резиденции, включително Замъка Балморал и Двореца Холирууд.

Както е отбелязано в обявата за работа, новият служител ще бъде "гостоприемно лице на тази уникална среда." По време на обучението, икономът ще придобие различни умения. Например, обучаваният ще се научи да помага на официалните гости и да координира пренасянето на багажа им.

В описанието на длъжността се подчертава, че това е една чудесна възможност за тези, които искат да направят кариера в туристическата индустрия.

Апликации се приемаха до 4 май, за работата не се търсят само британци, но и граждани на ЕС говорещи английски.

Вестникът отбелязва, че заплатите на служителите не са много големи, и припомня, че като бивш кралски иконом с опит, в частния сектор заплатата може да стигне 100 хиляди паунда на година.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен