Емил Миладинов, брат на загиналия Томи: Не подценявайте живота, когато сте зад волана - мислете за близките си

Подготвя се инициатива за поставяне на предупредителен знак на фаталното място на ул. "Сторгозия"

Все още не са излезли автотехническата и медицинска експертиза за катастрофата, при която загина 19-годишният Томас Миладинов. Това съобщи за Plevenutre.bg братът на починалото момче.

"Все още очакваме резултатите. Но дали е карал бързо или не, има ли значение? Братчето ми го няма. Искам да направим нещо в негова памет и по този начин да предпазим нечие друго братче или сестриче от подобна участ", сподели Емил Миладинов пред нашата медия.

Пътният участък, на който Томи загуби живота си, попадайки в аквапланинг, в действителност е проблемен. При дъжд се образуват локви в неравностите и дупките, и неведнъж са се случвали пътни инциденти. Близките и приятелите на момчето са се обединили около идеята да потърсят съдействие от Общината за поставянето на знак, който да предупреждава шофьорите при лошо време. Или пък проблемната зона на ул. "Сторгозия" да бъде ремонтирана най-накрая, за да не се стига до подобни случаи. Няма яснота и как стои въпроса с отводнителния канал на фаталното място.

Емил Миладинов разкри, че Томи е починал вследствие на мозъчно-черепна травма. Той категорично опроверга плъзналите статии, че на Томи му било навик да шофира с висока скорост и снимката, свалена от профила му, според която карал с 240 км към Несебър, не е негова, а е свалена от интернет.

"Всяко едно младо момче е фен на "Бързи и яростни", но Томи беше внимателен шофьор. 10 минути преди катастрофата с брат ми пиехме кафе и се возих в колата му. Караше си нормално. Просто се случи една нелепа трагедия, която може да сполети всеки. Нека хората се замислят повече, защото инцидентите на пътя са ежедневие. Всички трябва да мислим как да спрем тази ужасяваща поредица от смърт на млади хора на пътя, а не да дълбаем в нечия лична трагедия. Защото животът е един и не трябва да го подценяваме. Защото, ако го подценим, по този начин наказваме близките си с голяма мъка. Важно е да си задаваме значими въпроси като "Кое е най-важно за нас? - семейството или материалните неща, като колите. Нелеп инцидент отне братчето ми, това е. Все пак остави малка, но значима и истинска следа след себе си и в сърцата ни... Но истината е, че и той е един от многото млади българи, които не получиха пълноценния шанс на живота. Това трябва да променим всички заедно", допълни Емил пред Plevenutre.bg.

Близките на Томас плануват да му поставят паметна плоча на ул. "Сторгозия" и преди дни са подали официално заявление до Общината за разрешение.