Елена Петрова се върна със златен медал във високия скок след 15 месеца лечение

Спорт

13-05-2015, 15:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

На турнира в Бургас много добро представяне постигна и Гергана Сукнарова

Елена Петрова спечели отново шампионска титла за „Европул Бургас" след 15 месечно лечение на контузия. Само след няколко пълноценни тренировски Елена взе златен медал в сектора за висок скок на лекоатлетическия турнир за „Купа Бургас". Според специалисти завръщането на четирикратната шампионка на България може да бъде определено като много сериозен успех заради тежката рехабилитационна програма, през която е преминала през едногодишния период на възстановяване.
На турнира в Бургас много добро представяне постигна и Гергана Сукнарова. Тя даде висок резултат в тласкане на гюле, с който заслужи сребърен медал.
Павлина Стоянова отново успя да впечатли специалисти и анализатори с поредното си силно участие.
Само ден след като се прибра от международния турнир в Русе, където спечели златен медал на 400 м. и покри норматив за Балканиадата в Румъния, „летящата стрела" на клуб „Европул Бургас" взе участие в стартовете на 100 м. спринт. Възпитаничката на старши треньора Петър Райков демонстрира разностранния си талант като спечели бронзов медал в тази нехарактерна за нея дисциплина.
Йоана Томова също донесе на клуба си бронзов медал на висок скок, а с лични постижения Бистра Чиликова и Велислав Вълканов се класираха на 4 място в своите дисциплини.
Според изп. директор на „Европул Бургас" Румен Ангелов нивото на турнира в Бургас е било изключително високо, а конкуренцията убийствена.