Група „Арлекино” с първа авторска песен в студиото на Максим Горанов

„Представяме песните в наше плевенско изпълнение“

В студиото на Максим Горанов започнаха професионалните записи на 13 песни от репертоара на вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869”. Сред тях е песента „Дайте ни време” по текст и музика на председателя на читалище „Съгласие” Ивайло Атанасов. Аранжиментът е на Максим Горанов. Останалите песни са на Стефан Диомов и Борис Карадимчев. „Това са песни, които са изпълнявани и от други български детски състави, но ние ги представяме в наше плевенско изпълнение“, подчерта Анелия Дечева, която е ръководител на състава.

Група „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869” бе създадена в началото на февруари по идея на Максим Горанов. Децата репетират под обаятелното ръководство на Виолета Боянова. „В Плевен няма детска група, която да изпълнява рок и поп музика и български песни в съвременни аранжименти. На прослушването за пореден път се уверихме, че в Плевен има изключително много талантливи пеещи деца”, подчерта Дечева. От най-добрите 30 са формирани две групи – от 1-5 клас и от 5 до 12 клас. Има и изпълнители, които се занимават с индивидуално пеене. Под ръководството на Виолета Боянова за тези няколко месеца вече е направен репертоар от около 12-13 песни. Те са включени в проекта на читалище „Съгласие” „Децата на Плевен”. Това е четвъртият проект за сезона, който читалището печели с максимален брой точки по раздел 3 от Културния календар на Община Плевен.

Концертът, в който ще се включат и другите формации при „Съгласие” са - Балетна школа, фолклорен ансамбъл „Мизия” и група „Арлекино”, ще бъде на 8 юни. Идеята е наесен да се направи детски мюзикъл заедно със съставите на читалището, да се запишат още авторски песни и децата на Плевен да бъдат чути и в други български градове.