Учителите да говорят с абитуриентите всичко да е с мяра на баловете, призова премиерът

Политика

14-05-2015, 12:50

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Всеки път броим трупове, посочи Бойко Борисов

Моля ви се, говорете с учениците по абитуриентските празници всичко да е с мяра. Виждате, два дена се въртят по всички телевизии кючеци, гюбеци на маса, под маса. Да, веселят се млади хора, но нека всичко да е с мяра. За това призова премиерът Бойко Борисов, който присъства на националния конкурс „Учител на годината”, организиран от Синдиката на българските учители, предаде 24 часа.

„Ако може, да им повлияете, защото никой друг по-добре от вас не може да го направи. Обръщам се и към родителите – пускат ги и какво става в тази нощ, как карат? Всеки път броим трупове”, посочи Борисов.

Той обясни, че няма как да напълни държавата с полицаи и на всеки автомобил да сложи катаджии. „Това е работа на учителите, на родителите, но най-вече на обществото”, добави премиерът.

„Запалете свещ за българите – за живите и загиналите при катастрофи” е инициатива, подета от български медии за всеки, който иска да запали по една свещ за живите и по една за умрелите, като израз на национална солидарност и като призив за повече разум на пътя – поне в дните преди абитуриентските балове, които по традиция не минават без човешки жертви. „Нужни сте ни живи” е мотото на кампанията.

Това е идея, родила се по време на награждаването на „Достойните българи 2015”, помрачено от тежката катастрофа с пет жертви.

Седем български медии вече подкрепят кампанията „Запалете свещ за българите – за живите и загиналите при катастрофи” - „24 часа”, Нова тв, БНТ, „Труд”, bTV, Канал 3 и „Преса”.

По повод исканията на учителите за 20 млн. лева допълнително в бюджета, Борисов каза, че се надява със събраните над 1 млрд. лева повече приходи да може през октомври да има увеличение.