Кметът на Добрич медиатор в борсата за успешни проекти на общините

Животът

17-05-2015, 09:17

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Детелина Николова участва в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа

Кметът Детелина Николова участва в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, която се провежда днес и утре в Пловдив. Организатор на форума е Националното сдружение на общините и Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа.

Програмата предвижда провеждане на общи събрания на НСОРБ и на Мрежата, конференция за превенция на бедствията в Югоизточна Европа, бизнес изложение и борса на общински проекти, презентации на управляващите органи на оперативните програми, фонд ФЛАГ, фондове за градско развитите, местни власти и бизнес структури от Югоизточна Европа, както и връчване на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

В борсата за успешни проекти модератор ще бъде кметът на Добрич. Там ще бъде представен проекта за изграждане на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Стожер.

Участниците в Общото събрание на НСОРБ ще приемат отчети за мандат 2011-2015 г., ще обсъдят промени в собствената приходна база на общините, новите отговорности пред общинските съветници и ще приемат послание към кметове и съветници за мандат 2015-2019 г. Ще се проведе и заседание на Управителния съвет на НСОРБ. Програмата предвижда обсъждане на позиция по проект на ОП „Околна среда" 2014-2020; предложение за сътрудничество от Българската търговско-промишлена палата; предстоящи промени в общинското здравеопазване; приемане на асоциирани членове на НСОРБ.