Любо Пенев е нужен на ЦСКА за да има ред и организация.

Да се върнат играчи като Карачанаков, Делев и Долапчиев

Николич няма вина, че е в ЦСКА. Виновни са тези които са го довели. Момчето не е играло шест месеца и се изисква от него да има самообладание пред гола. Е, как да го има като не е видяло терен шест месеца и веднага го пускат да играе в професионален тим на който са необходими на всяка цена точки за да запази мястото си в челото на класирането в "А" група. При това става въпрос не за кой да е клуб,  а за ЦСКА.

Същевременно предното ръководство, което доведе Николич,  продаде по най-лекомислен начин момчето-гол Серджиу Буш. Заради същото това ръководство най-добрият плеймейкър в България Емил Гъргоров не пожела да остане в ЦСКА. Прокуден бе и Тони Карачанаков.


От новия сезон ЦСКА обяви,че бюджета ще бъде свит до 4 милиона лева. Което означава,че ще се разчита отново на свободни агенти. А може вече да се погледне и към юноши и бивши футболисти които в минали близки времена бяха изпуснати лесно да си тръгнат от "Армията". Примери няколко. Като се започне от Спас Делев, премине се през Григор Долапчиев и скандалното тръгване на Тони Карачанаков,оказало се не по негово желание.

Сред свободните агенти трябва да се търсят може би пак играчи от Румъния. Млади, почти стопроцентови реализатори, като Буш или, по на години и опитни пред гола, като Зику.

Изобщо румънската вълна в ЦСКА винаги е успявала. Да добавим и Еуген Трика и Флорентин Петре.

Както и да завършат "двата финала" с Локо(Сф) и Литекс Любо Пенев трябва да остане. Той е маниак на тема ред и организация. А ЦСКА в момента се нуждае да си върне един от силните козове през годините когато бе на върха. А именно реда и организацията.

И в този смисъл Любо Пенев е подходящ да остане начело на тима. И сигурно е започнал да се вглежда в подходящи за отбора футболисти. Ясно е,че при Ел Голеадор няма да вървят трансфери които да се оказват излишни или за запълване на дупките. Той ще търси хора,които може и да нямат блясък,но да вършат необходимата работа на терена. А блясъкът ще дойде от контакта с опитен треньор като Любо Пенев.


Ето, ако по подобен начин ЦСКА подреди своята къща, известна на поколения цесекари като "Армията", нещата ще  тръгнат.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен