Балъков взе Тонислав Йорданов в мъжкия тим на Литекс

Младият голмайстор се разписа срещу Испания и Австрия на Евро 2015

Наставникът на Литекс Красимир Балъков взе в мъжкия отбор голмайстора на България от Европейското първенство Тонислав Йорданов, съобщиха от клуба. Талантът на Академия Литекс  заслужи доверието след успешния сезон, в който реализира близо 50 гола в различните формации. 17 годишният нападател стана топреализатор на Елитната група с 41 попадения, а освен това реализира и два гола на финала за Купата на БФС срещу Черно море, след който той и съотборниците му си извоюваха правото да играят в Младежката шампионска лига.

Йорданов бе сред най-добре представилите се „лъвчета“ в националния отбор, където се разписа срещу Испания и Австрия. За последно той вкара и за дубъла на оранжевите при победата над Берое във вторник.

Младокът има реални шансове дори да попадне в групата срещу Лудогорец тази събота, а се очаква през лятото треньорският щаб да започне да го интегрира постепенно в представителния тим. Освен него, на лагер с тима за дербито ще бъдат качени и 18 годишните  Александър Георгиев и Галин Минков, които цяла пролет се подготвят с мъжете.