За пореден път отложиха делото за бруталното убийство в "Мъртвата долина"

Съдебната сага срещу Чокмана продължава на 26 юни

Състав на Плевенски Окръжен съд разгледа дело с обвинение против Георги Георгиев по прякор Чокмана, обвинен в това, че на 31 май 2008 г. в Плевен., в язовир в местността "Мъртвата долина”, умишлено умъртвил 17-годишния Анатоли Павлов, като деянието представлява опасен рецидив. Освен това, на същата дата подсъдимият се заканил и на Н. Г. Г. с изнасилване и убийство. 

В съдебното заседание на 21 май е проведен разпит на явилите се свидетели, като делото е отложено за изслушване на заключението вещите лица по назначената съдебно-медицинска експертиза. Делото е отложено за 26.06.2015 г. от 9,30 часа, съобщиха от съда.

Припомняме, че инцидентът на 31 май 2008 г. се разиграл заради момиче. Георги и Анатоли се скарали, след което Чокмана го блъснал в дълбоко място в язовира и държал главата му под вода докато момчето се удавило. След това, също по непотвърдени данни, убиецът, който тогава бил на 23 години и е от ромски произход, е закарал момичето в гробищен парк и я заплашил да мълчи, насочвайки пистолет към нея. Преди това Чокмана е съден за грабежи и кражби.