София черпи опит от Берн как да опази околната среда и паметниците

Мисия София

25-05-2015, 16:04

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скопие и София се побратимяват

София ще получи 28 базелски трамваи

Столичният кмет ще разговаря с бернския си колега и относно темите за сигурност, общинска полиция, както и превенция и реакция при кризи

Общинските политики в сферата на сигурността, реакция при кризи, екология и опазване на културно-историческото наследство ще обсъдят кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Берн Александър Чепет. Столичният кмет заминава утре на работно посещение в швейцарската столица по покана на Чепет.

На срещата двамата се очаква да обсъдят темите сигурност, общинска полиция, превенция и реакция при кризи, екология и опазване на културното наследство. След това двамата ще засадят български рози в Розовата градина на Берн. По случай визитата посланикът на България в Швейцария Меглена Плугчиева организира прием, на който са поканени представители на кантоналното правителство на Берн, на общината, депутати и представители на федерални и местни институции, пише „24 часа“.

Фандъкова ще участва и в дискусия, посветена на миграцията, с главния полицейски инспектор на Берн Александър От. Тя ще посети и местен център за превенция, за да проучи опита на Берн в борбата с наркозависимости. Фандъкова ще разгледа пречиствателната станция и енергийната централа на швейцарската столица. Тя ще проучи и опита на Берн в опазването на паметниците на културата и по-специално старите сгради.