Свихме сивия сектор и вкарахме над 2 млрд. лева в бюджета

Отговорихме на въпроса за борбата с корупцията, похвали се премиерът Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълно съгласие с румънския евродепутат Моника Маковей за необходимостта от политическа воля в борбата с корупцията. Премиерът посочи, че от началото на годината предприетите мерки срещу сивия сектор и повишеното доверие от страна на европейските партньори са довели до 2,125 млрд. лв. повече в държавния бюджет, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Ако не бяхме проявили политическа воля..., тези пари щяха да са някъде – не знам къде, не искам никого да обидя. Факт е, че сега са в бюджета на държавата… Само това да сме направили, си заслужава нервите, заслужава си упреците, заслужава си каквото и да било. Това са пари, които са влезли в държавата, а не в сивия сектор. Това именно и госпожа Маковей каза: политическа воля! Хиляди нови закони, хиляди нови конституции, ако щете, да променим, няма ли я политическата воля, нищо няма да се случи.

Затова ние даваме, според мен, по най-чистия прозрачен и проверуем начин отговор на въпроса за борба с корупцията”, каза министър-председателят по време на днешното правителствено заседание.