Любо Пенев: Надявам се разкритията за ФИФА да стигнат и до България

Нека и у нас се вземат подобни мерки, които ще докажат абсолютно същото

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев се надява действията срещу ФИФА да стигнат и до България. По този начин Любо отново захапа БФС, макар и не толкова директно, както бе след уволнението му от поста национален селекционер.

Наставникът даде днес традиционната си пресконференция преди последния мач за сезона срещу Литекс. "Червените" са домакин на срещата в неделя от 18 часа.

"Какво да коментирам ФИФА? Има действия, познавате историята, фактите. Тепърва ще се разнищва този случай. Сигурен съм, че ще излязат още доста интересни неща. В никакъв случай не е нещо нормално. Не е приемливо една организация да работи по този начин.

Дано обаче тези скандали имат верижна реакция и стигнат до България. Нека се вземат същите мерки, които ще докажат абсолютно същото. Дочувам за такива неща и тук. Щом посмяха да влязат във ФИФА, защо да не го сторят и тук? Не разполагам с конкретна информация, просто размишлявам на глас", заяви Пенев.

Любо не пожела да коментира бъдещето на клуба. Той призна, че всички в отбора чакат следващата седмица, когато много от въпросителните в ЦСКА би трябвало да започнат да падат една по една.  

"Не съм водил разговор с Манджуков за бъдещето на клуба. Още не съм хвърлял и поглед за селекцията. Не знам дали някой от вас в залата може да каже, че ще се случи това, това и това. Бих ви казал какво е бъдещето, но не знам. Със сигурност никой не е ваканционно настроение. Няма как на този етап да кажа кой иска да остане и  кой не. Ще се разберем в предстоящи разговори. Но към момента всички чакат ситуацията около клуба да се изясни. Нямам информация, бих се наел да коментирам. Не ми е приятно това, което се случва. Ще се повторя обаче, че това не е от вчера, а от доста време насам. И не е нормално. Надявам се, че всичко ще приключи добре."