Днес са изпитите по немски и испански език в СУ Климент Охридски"

Общество

31-05-2015, 09:21

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

С тях започна втората кандидатстудентска сесия за 2015/2016 г.

С изпити по немски и по испански език днес започва втората кандидатстудентска сесия за учебната 2015/2016 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи пресцентърът на СУ.

Изпитът по немски език започна в 9.00 часа, а по испански език - от 14.00 часа.

Кандидатстудентският изпит по немски език е писмен и продължава четири астрономически часа. Изпитът включва тестове А и Б, с които се проверяват лексикалните и граматическите знания на кандидат-студентите, текст за четене с разбиране, съчинение, свързано тематично с текста за четене с разбиране, както и превод от немски на български език.

Конкурсният изпит по испански език е в рамките на изучавания в средното общообразователно училище лексико-граматичен материал, разширен до активното владеене на около 8000 думи и изрази, което предполага допълнителни самостоятелни занимания и четене на оригинална литература. Целта на изпита е да се проверят езиковите знания и умения на кандидат-студентите.

Изпитът се състои от следните елементи - текст за разбиране при четене, лексикални и граматични задачи към текста за разбиране, текст с пропуснати думи, граматични упражнения и съчинение.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"