Илиан Илиев завърши на три точки от втория, но реши да си тръгне от Ангола

През настоящия сезон Интерклуб, начело с българина, направи впечатляващ старт

Отборът на Илиан Илиев Интерклуб Луанда завърши първия полусезон в Ангола с равенство 2:2 в дербито с Прогресо де Самбизанга. Така тимът на варненския специалист се намира на 5-о място в класирането, само на три точки от втория.

На пресконференцията след срещата Илиев изненадващо обяви, че се разделя с клуба по лични причини, които не пожела да разясни, пишат медиите в Ангола. Варненецът ще разтрогне договора си с клуба по взаимно съгласие, а с него си тръгват и двамата му помощници Петьо Костадинов и Здравко Здравков.

Илиан Илиев подписа с анголския тим през май 2014 г. Той пое отбора в тежка ситуация, като успя да го спаси от изпадане и завърши на 9-о място в шампионата. През настоящия сезон Интерклуб, начело с българина, направи впечатляващ старт, като до 11-ия кръг не познаваше вкуса на загубата и оглавяваше класирането в Ангола. Отборът остава в борбата за участие в Африканските турнири.

През следващата седмица се очаква повече яснота, относно внезапното решение на Илиан Илиев да напусне Интерклуб Луанда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен