Българският национален отбор по волейбол за мъже разби Куба с 3:1

Беше много интензивен мач, но ние бяхме по-концентрирани, категоричен бе селекционерът на нашия тим Пламен Константинов

Българският национален отбор по волейбол за мъже победи Куба с 3:1 (18:25, 25:20, 26:24, 25:23) в четвъртия си мач от втора девизия на Световната лига, който се игра в спортната зала "Суидат Депортива" в столицата Хавана. Нашите момчета загубиха първия гейм с 18:25, но след това направиха пълен обрат. В основата на успеха бе доброто ни представяне на блокада (18 точки). Победата е трета поред за "лъвовете", които с 8 точки се утвърдиха на втората позиция в тази група С.

„Беше много интензивен мач. И двата отбора можеха да спечелят мача, но ние бяхме по-концентрирани и държахме главите си "охладени". Може би затова надделяхме“, коментира след мача селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

„Това бе един от тези мачове, в които може да се види на какво ниво е отборът. Българите бяха фокусирани, а ние много нервни. Ето защо победата ни се изплъзна. Определено момчетата ми се нуждаят от повече сблъсъци на високо ниво като този, за да станат по-добри. Не можем да си позволяваме да правиш грешки в ключови моменти“, заяви пък неговият колега начело на домакините Рудолфо Санчес.