България само с една женска двойка по плажен волейбол на Игрите в Баку

Участничките ни ще бъдат Светла Ангелова и Ирена Мишонова

България ще бъде представена само с една женска двойка в плажния волейбол на първите по рода си Европейски игри в Баку (Азербайджан).

В престижния турнир, който носи точки за европейската ранглиста, ще се впуснат Светла Ангелова – Ирена Мишонова, като и двете ни волейболистки играха през изминалия сезон в чужбина.

Общо 32 двойки от 20 страни се впускат в турнира при дамите в борбата за титлата. Регламентът предвижда те да бъдат разделени в четири групи. Първите четири тима от крайното класиране на всяка група продължават напред. Схемата предвижда първият и вторият да  чакат направо на четвъртфинали, докато третият и четвъртият от всяка група участват на осминафинали на кръст.

Родният дует е отскоро заедно, като бе сформиран в началото на този сезон. Двете волейболистки започнаха подготовка преди месец, като първата част от тренировките премина в Палермо (Италия). Впоследствие те взеха участие на Балканиадата в Бурхание (Турция), където в дебютния си турнир завършиха на четвърто място в крайното класиране.

Волейболното ни дуо ще отпътува за Азербайджан на 11 юни с полет през Истанблул от летище София в 9:30 ч.