Бул.„Цар Борис III” ще се превърне в писта за любителите на високите скорости

Ако се махнат паветата и се сложи асфалтова настилка

Бул.„Цар Борис III” ще се превърне в писта за любителите на високите скорости ако махнем паветата и сложим асфалтова настилка. Това каза пред БТВ главният архитект на София Петър Диков, във връзка с това кога ще бъдат премахнати павета на бул. „Цар Борис III”.

При започналия ремонт около "Руски паметник" и на "Цар Борис III" паветата няма да бъдат сменени с нов асфалт.
„Тук пак изпадаме в двойственост. Има организирани даже протести за премахването на паветата при Руски паметник”. „Тези, които живеят там искат да се премахнат, но много от гражданите искат паветата да останат”, каза още той.
„В една известна степен паветата ограничават джигитите, защото без да искаш ограничаваш скоростта до 50-60 километра в час”, допълни той. „Представям си ако направим една гладка асфалтова настилка на бул. „Цар Борис III” каква писта ще стане за някои, които обичат високите скорости”, заяви арх. Петър Диков.
Архитектът обясни и за плячкосването на терени, като коментира, че това е било наистина голям проблем в София в периода от 1997 година до 2005 година. „Тогава терените наистина се плячкосаха”, допълни той. Като пример за плячкосвани терени арх.
Диков посочи конната база в Борисовата градина, която е била построена, когато фирма е получила част от терена за озеленяване и е изградила боксове за коне, както и административна сграда, която да се ползва от конната полиция.