Бургас ще е платно за лицата на модерното изкуството за два дни

"Включи града" ще преобрази улици и сгради, чрез малко познати арт жанрове

Танцуващи роботи, павилион на любовта, кинетичен куб, забавни рисувани шаржове на популярни личности, вълшебният глас на Жана Бергендорф - това са само част от събитията в програмата на "Включи града 2015".

Калин Сърменов ще открие галаспектакъла, част от фестивала на модерното изкуство, който ще се проведе на 13 юни от 21.30 часа пред Пантеона в Морската градина.

Освен Милото на специално изградената сцена ще се представят малки балеринки, моден пърформанс, Лед Волт шоу и уникален огнен спектакъл, печелил първо място на конкурси в Сърбия и Германия. Едно от най-харесваните лица от музикалните риалити формати Нелита ще направи компилация на Serene Sky на Anry, ремикс с народни мотиви.

На 13 и 14 юни за пореден път бургаската публика ще се докосне до някои от най-впечатляващите и малко познати жанрове в изкуството. Отделните събития ще се случват на площад “Тройката”, Казиното, експозиционен център “Флора”, Стената на приказките, Часовника. Обиколката по всички места ви гарантира един прекрасен и интересен летен уикенд в Бургас.