Бившият хотел на рапъра Ванко 1 ще глътне още 180 хил. лв.

Общата предвидена сума за ремонта е за близо милион и половина

Сградата на бившия хотел на рапъра Ванко 1 ще "глътне" още 180 хил. лева за ремонт. Това става ясно от предложение, внесено за гласуване за следващата сесия на общинския съвет в Пловдив.

В него е посочено, че при демонтаж на басейна, който се намира на покрива на сградата е открита много увредена изолация. Това налага цялостна преработка на покривния етаж и покривната плоча.

Общата предвидена до момента стойност на ремонта на бившия хотел е за 1.4 млн.лева. В 7-етажното здание ще се помещават служби на кметство "Източен" на първо ниво - фронт офис за обслужване на граждани, каса и отделите ГРАО и стопански. На горните етажи ще работи новосъздаденият център за мобилни услуги, който ще контролира интелигентните системи за следене на трафика и електронните системи за таксуване на билетите в градския транспорт.

В края на 2011 г. хотелът стана собственост на община Пловдив, след като НАП го обяви за публична продан на цена от 2.7 млн.лева, а тогавашният финансов министър Симеон Дянков прехвърли безвъзмездно сградата на местната администрация.