Красен Кралев: Не трябва да се допуска да има два клуба с името ЦСКА

Спортният министър Красен Кралев не е притеснен от рокадите в собствеността на футболните клубове "Левски" и ЦСКА

В „Левски” нещата стигнаха до логичния си завършек. След дълго управление и след невъзможност да продължи да управлява Тодор Батков се оттегли. Има нови собственици, има нови шансове пред „Левски”, каза в предаването на bTV „Тази сутрин” Кралев.

Според него не би трябвало да има притеснения за клуба. „Засега виждам нови спонсори, нови инвеститори, които заявяват ясното си желание да развиват „Левски” в добра посока”, посочи Кралев.

„Не би трябвало да се допуска да има два клуба с името ЦСКА. Това е работа на Футболния съюз”, посочи още спортният министър.

„Към днешна дата имаме заявление от господин Ганчев, че става съдружник на господин Инджов в ЦСКА. Това е дружеството, което изпадна в неплатежоспособност и бе с отнет лиценз”, потвърди Кралев.

Питайте господин Ганчев дали ще плати дълговете. Влизането му в това дружество значи, че взима активите и пасивите на дружеството, каза Кралев.

Търгът за марката ЦСКА ще е на 3 юли. Началната цена е 3 680 360 лева, отбеляза още спортният министър.

Кралев разкри, че откакто е на министерския пост, най-много го е шокирало нежеланието за реформи. „Очевидно е, че 25 години българският спорт върви все по-зле и по-зле, много е трудно да прокараме част от идеите, с които нашият екип пое министерството. Трябва да има разбиране от страна на обществото, на федерациите, на всички, които участват в процеса”, подчерта министърът.

Не може със 70-милионен бюджет, който имаме, България да издържа над 60-70 федерации. Не може постоянно да има недоволни от федерациите по лов и риболов, снукър или бейзбол, посочи Кралев.

Няма как САЩ да финансират 30 спорта, а България да си позволи лукса да има 100 регистрирани федерации и да регистрира 70 спорта. Парите като не достигат, трябва да се разпределят по правилния начин. Ще режа категорично, закани се министърът.

Цялото интервю можете да гледате ТУК.