Александър Тодоров: Акциите на ЦСКА ще бъдат прехвърлени на Гриша Ганчев

Той ще поеме управлението заедно с Юлиян Инджов

В следващите дни акциите на ЦСКА ще бъдат прехвърлени на Гриша Ганчев, който заедно с Юлиян Инджов ще поеме управлението на настоящето дружество на клуба. Това разкри пред БНТ настоящият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров. Така не е ясно, какво ще бъде бъдещето на проекта на Васил Божков.

"Предполагам, че утре или вдругиден ще има прехвърляне на акции в полза на Гриша Ганчев. Мажоритарният пакет се държи от Ивайло Манджуков и финансово маркетингова компания. Няма как, ако Ганчев не е мажоритарен собственик, да се заеме с цялата работа. Аз доколкото имам информация Юлиян Инджов също ще придобие пакет от акции. Мажоритарният дял, който е около 82%, ще бъде разделен между двамата", каза Тодоров.

На въпрос, какъв е рискът от действията на НАП, която обяви на търг продажбата на марката ЦСКА, Тодоров коментира: "Ако се погасят някаква част от задълженията към НАП, ще се спре процедурата, сигурен съм." "За съжаление веднъж отвори ли се вратата опасността е да има 3-4-5 отбора с ЦСКА. Всеки може да си прави клуб с име ЦСКА. Затова искахме да оздравим това дружество. Не бе направено нужното това дружество да вземе лиценз и да играе в "А" група", каза още шефът на "Армията".

На въпрос, защо Тодоров е казал, че дълговете на ЦСКА са малко над 22 милиона лева, а по-късно Юлиян Инджов е контрирал, че има 10 скрити милиона, директорът каза: "Все още текат не малко дела срещу ЦСКА, от които не се знае техният изход. Възможно е Инджов да калкулира възможно най-лошия изход от тези дела. Не смятам, че са 10 милиона, може би са около 6 милиона. Става въпрос, ако всички дела са против нас."