Водолази от цяла България слязоха на оборка днес на морското дъно

Мисия Бургас

27-06-2015, 13:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водолази протестират срещу ваденето на кораби за скрап

Те са близо 50 и освен за почистването на мръсотиите под моста в Бургас, са пристигнали за голяма изложба

Повече от 30 водолази от цялата страна се включиха в почистване на морското дъно край Моста в Бургас. В събирането на отпадъци им помагнаха още 20 гмуркачи, които се спускаха на дъното без кислородни бутилки. Акцията започна в 11:00 часа. Община Бургас осигури 2 лодки, с които събраните предмети да бъдат изнесени на брега и откарани на сметището. 
"Това е често посещавано място. Много хора скачат от Моста, което е една стара бургаска традиция. На дъното има всякакви предмети. Те могат да причинят лошо нараняване и затова решихме да ги съберем и премахнем", казва един от организаторите - водолазът Стоян Димитров.
Кметът Димитър Николов благодари на водолазите за екоакцията и приветства инициативата. Спасителите от Централния плаж, който се стопанисва от Община Бургас, са инструктирани да обръщат специално внимание на случващото се на Моста. Община Бургас призовава концесионера на по-големия Северен плаж, неговите спасители да постъпват по същия начин.
Повод водолазите да се съберат в Бургас е фестивалът по подводна фотография, който се провежда до 28 юни. Някои от снимките, които разкриват красотата на подводния свят, ще бъдат показани в изложба на Моста.