Близо 500 са кандидат-журналистите, които днес се явяват на устен

Общество

27-06-2015, 13:32

Снимка:

Българияутре.бг/архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Препитват ги по обща култура и осведоменост за актуалните събития

В Ректората на Софийския университет днес се провежда устният изпит по журналистика за кандидат-студенти.

Допуснати до устния изпит по журналистика са 475 кандидат-студенти, които на писмения изпит са получили оценка, не по-ниска от добър (3,50).

Устният изпит по журналистика протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите на всички се задават едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита.

За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми, съобщиха от университета.

Предмет на оценка са обща култура и осведоменост по актуални събития; комуникативни умения; информираност и мотивация за професията. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях. Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация - Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

В 9.00 часа започна и изпитът събеседване за специалност Изобразително изкуство, а в 13.00 часа ще се проведе изпитът по музикален инструмент или пеене за специалност Музика.