За жестокото убийство Динко остава в ареста за 72 часа

Крими

30-06-2015, 14:18

Снимка:

снимка, 24 часа

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луд умъртвил и запалил мъж край Банево

Той умъртви и запали тялото на животновъд от Айтос, а останките бяха намерени преди дни на сметище край Изворище

72 часа задържане под стража постанови Бургаска окръжна прокуратура спрямо 44-годишния Динко В. от бургаския квартал „Банево” за това, че на 20 март е умъртвил умишлено и запалил тялото на Б.А. от Айтос, обявен за общодържавно издирване.

Повдигнато е обвинение за  умишлено убийство. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” в Бургаски окръжен съд.

Убийството на Б.А. е разкрито в следствие на получена и реализирана оперативна информация от служители на отдел „Криминална полиция” в Бургас и Второ Районно управление – Бургас. В хода на извършените процесуално-следствени действия е установено, че айтозлията, търгуващ с животни, отишъл в къщата на обвиняемия Д.В. за да закупуване на агнета. След скандал, възникнал вероятно по повод покупко-продажбата, Динко с метален кол ударил няколко пъти по главата Б.А. С помощта на втори мъж - негов помощник в отглеждането на животните, изгорил тялото на айтозлията. От трупа му са останали само фрагменти от кости. Те разпръснали останките край сметището в Изворище.

Колата на животновъда - фолксваген, била разфасована и продадена в пунктове за скрап. Двигателят на фолксвагена обаче е открит в къшлата на Динко и това било едно от доказателствата срещу него.

Преди около 2 седмици Динко Т. бе прибран за кратко в полицията, след като се разбра, че заровил тайно отново край къшлата починалата си майка. Бабата издъхнала от рак на дебелото черво, но вместо да съобщи на полицията или на личната лекарка, синът ѝ я заровил. Едва когато съседки започнали настоятелно да питат къде е жената, Динко признал какво е направил.

Според хора от селото психично болният мъж съставил списък с нарочени за убиване хора. “Има и други изчезнали, които най-вероятно Динко е затрил. Преди 3-4 г. изчезна едно момче, казваше се Боян. Работеше при Динко, беше около 20-годишен", разказа жител на Банево. Друг си спомни, че навремето бащата на Динко убил човек.

В хода на разследването, под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура, са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания, следствен експеримент и др. Назначени са множество експертизи, имащи отношение към предмета на доказване.

Динко В. е отведен в Бургаския следствен арест, където ще остане до гледане на мярката за неотклонение.

По случая продължава да работи „Криминална полиция” в Бургас.