Ученик на Михаел Ханеке участва с филм на фестивала "В Двореца"

Една лента за насилието и приятелството в училище

Ученик на Михаел Ханеке участва с филм за насилието и приятелството в училище на фестивала "В Двореца". "Ketchup Kid" на Патрик Фоларт е в конкурса на 13-ото издание на Международния фестивал на късометражното кино в Балчик, съобщава БТА.
Историята за двама аутсайдери - психологическо вглеждане в света на подрастващите, е изпълнена с перипетии и държи в напрежение зрителите от начало до край.
Паул, който е пристрастен към кетчупа, расте без баща. Това е болното му място и грубиянът на класа постоянно го тормози - сбиванията между двамата са всекидневие.
Александър не иска да ходи на училище - една от причините са подигравките за пълнотата му. Момчето се чувства изключително нещастно, не може да се приспособи в средата, самотно е, дори се опитва да се самоубие. Паул успява да го спаси и така всеки от двамата намира приятел.
Патрик Фоларт е роден през 1985 г. в Германия. Работил е като редактор във Film and Video at ARRI Film&TV в Мюнхен. От 2008 до 2015 г. учи режисура във Филмовата академия във Виена в класа на Михаел Ханеке. Филмът му "Всичко ще е наред" спечели наградата "Макс Офюлс" на Седмицата на критиката на фестивала в Кан тази година.