Терористи от "Ислямска държава" арестувани в Германия с наши паспорти

Свят

02-07-2015, 07:28

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

BG мафия ги фабрикува и ги продава за по 20-30 000 евро

Граничната полиция в Германия е задържала членове на "Ислямска държава", издирвани от Интерпол, които имали истински български паспорти. Това твърди в свой анализ, посветен на връзките между ИД и мафиотски структури в няколко балкански страни германският вестник "Ди Велт".
Според неназован източник на изданието, който работи като агент под прикритие в Близкия изток "българската мафия осигурява истински паспорти за предвижване на някои от бойците, срещу което печели по 20-30 хиляди евро от всеки издаден документ". Той е категоричен, че "българската мафия работи в тясна връзка с престъпни групировки от Русия, Сърбия и Италия. А наркотиците, оръжията, проституцията и трафикът на хора са се превърнали в техен специалитет", пояснява авторитетния германски вестник.
Авторът на материала допълва, че сред висшето ръководство на "Ислямска държава" има бивши офицери от режима на Саддам Хюсеин, които били обучавани в бившите социалистически страни, "които много добре познават технологията на работа на колегите си".