"Ди Велт": "Ислямска държава" се снабдява с паспорти от българската мафия

Свят

03-07-2015, 12:40

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Изданието отчита сериозния проблем с корупцията у нас

България има сериозен проблем с корупцията до най-високите ръководни нива. Българската мафия е силен властови фактор в страната. Неин специалитет са търговията с оръжие и наркотици, проституцията и търговията с хора. "Ислямска държава" се снабдява с паспорти от българската мафия. Това се казва в обширен материал на вестник "Ди Велт".

Три са главните входни пътища за Европа, през които минават хората на "Ислямска държава". Първият тръгва от Сирия, минава през Босфора и влиза в Гърция. Вторият маршрут преминава през малките държави на бивша Югославия. И третият, може би най-актуален, минава през България, пише още "Ди Велт", цитиран от УЕБКАФЕ.

Общоизвестен факт е, че от момента, в който бежанците получат политическо убежище в Германия, те могат да се придвижват свободно и да работят в страната. Притежаването на сирийски паспорт е всичко, от което се нуждаят терористите, се казва в материала. Именно този паспорт е почти сигурен и автоматичен гарант за получаването на убежище. Един такъв паспорт на черния пазар струва около 1200 евро, като в тази цена се включва и лична карта. Документите са истински. Освен това терористите евентуално могат и сами да си го произведат, доколкото владеят цели провинциални столици и техните служби, допълва авторът на материала.

Като най-бедната европейска държава, България е особено подходяща за нелегални дейности, казва изданието.