Доктор: Не пийте сгорещена от слънцето вода в пластмасова бутилка!

Общество

09-07-2015, 15:22

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Вредните вещества причиняват оплешивяване, рак на гърдата и простатата

Най-ниската смъртност при хората е при температури между 18 и 25 градуса. Добре е климатиците в горещите дни да бъдат настроен на температура не по-малко от 25 градуса. Топлите дни се отразяват по-добре на хората с високо кръвно налягане, отколкото студените. Това каза за "Хоризонт“ в предаването "12+3“ кардиологът доц. Сотир Марчев и обясни:

"Топлинен удар настъпва, когато има недостиг на вода в тялото, а слънчев удар се получава, когато главата е изложена на силно слънце. За хората с високо кръвно налягане това е добрият период от годината. Топлината разширява повърхностните кръвоносни съдове с цел да не прегреем и артериалното налягане на повечето хора спада. По тези горещини хората с високо кръвно налягане са малко по-добре, отколкото при студено време".

Доц. Марчев посъветва да не пием течността от пластмасовите бутилки, които са престояли в кола в горещите дни, защото стените на пластмасовата бутилка са отделили вредни вещества.

У децата те причиняват ранен пубертет, при възрастните – оплешивяване, рак на гърдата и на простатата, каза специалистът.

Колкото вода пием, толкова отделяме. Солта е тази, която задържа водата в тялото. Затова ние препоръчваме да се пие вода, а не да се яде сол. Ако хората употребяват прекомерно сол, малкото вода, която са изпили, ще остане в тялото им. Ако не употребяваме сол, многото вода, която сме изпили, ще я отделим. През лятото се потим, с потта губим соли и в момента е добрият период за сърдечно болните, обясни доц. Марчев.