5 часа спортен подводен риболов в събота за купа „Генчо Павлов“

Състезанието ще бъде от нос Форос до нос Биволите, като се включва и острова

5 часа - толкова ще продължи по регламент традиционният турнир по спортен подводен риболов за купа "Генчо Павлов".

Състезанието е под егидата на Община Бургас, в рамките на "Бургас - Европейски град на спорта 2015", и ще се проведе на 25 юли /събота/.  Главен организатор е клуб по подводен риболов "Нафтекс".

Началото е в 10:00 часа в събота, а епицентър на битката на най-добрите ни подводни риболовци ще бъде акваторията на Бургаския залив от нос Форос до нос Биволите, като се включва и остров Света Анастасия.

По програма турнирът за купа "Генчо Павлов" трябваше да се проведе преди месец,  но заради лошите атмосферни условия и силната вълна беше отложен. Той е кръг от надпреварата за купа България 2015.

Право на участие имат състезатели от всички клубове или дружества от цялата страна, членове на БФПС.  Не се допуснат риболовци под 16 години, а тези до 18 години само с  писмено съгласие от родителите, заверено от нотариус.

Валидността на уловените риби ще се констатира от главния съдия. Всяка представена риба под 225 грама отнема 300 наказателни точки на участника. Валидни са екземпляри над 300 грама. Според наредбата е забранен уловът на плоскодънни, есетрови, акули и змиорки, а ограничен на морски лястовици, минокоп, спаридови и морски врани.