Виетнамец се размина на косъм от удавяне, спасиха 8 туристи до обед

Животът

25-07-2015, 12:44

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Медицинските екипи бягат като за световно, за да спасяват пострадалите

22-годишен виетнамец се размина на косъм със смъртта докато плажува на Златни пясъци, научи Varnautre.bg. Около 11:30 часа днес между плажовете "Макдоналдс" и "Амфора" виетнамският турист, който живее в Румъния влязъл да се къпе в морето, но започнал да се дави заради бурното вълнение. 

Мъжът е получил 3-4 степен удавяне и е развил белодробен отток. Медицински екип от ДКЦ 1 "Света Клементина" веднага е оказал помощ. На мъжа е направена пълна реанимация, съобщи управителят на ДКЦ 1 д-р Иван Иванов.

След като опасността за живота на виетнамския турист е преминала, той е преведен в "Св. Марина" за допълнително лечение и наблюдение. 

Само до обяд днес 8 туристи - мъже и жени, всички чужденци са се давили в същия район, където е станал инцидента и с виетнамеца. Всички останали са леко пострадали. След като са били обработени от медицинските екипи, са изпратени да си почиват в хотелите, където на настанени. Натовареността по плажната ивица е накарала медицинските екипи и плажните спасители да бягат като за Световно, за да спасяват давещите се.

От два дни морето е много бурно и има червен флаг, но предупреждението за опасност не спира туристите да влизат в морето, посочи още д-р Иванов. Вероятно са образувани дънни ями и опасни подводни течения, което е обяснението за многото инциденти.