Нови пътища и достъпен транспорт обеща независимият кандидат кмет на Камено

Животът

28-07-2015, 10:49

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръгва делото на трима от Камено за трафик на бебета в Гърция

Трябва да работи в посока европейски програми, каза Жельо Вардунски, който е подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок

„Нови пътища, достъпен транспорт от Камено до населените места в общината и Бургас, както и облагородяване на селата с помощта на европейските програми, ще бъдат приоритетни в работата ми като бъдещ кмет.” Това заяви Жельо Вардунски на пресконференция, на която той представи независимата си кандидатура за кмет на Община Камено. Жельо Вардунски е подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок. На срещата, която се състоя в заседателната зала на Гражданска отбрана в Камено, присъстваха областният лидер от ГЕРБ и народен представител Димитър Бойчев, както и депутатите Диана Йорданова, ГЕРБ, Иван Вълков, ГЕРБ и Костадин Марков, Реформаторски блок.

Общината е в затруднено финансово състояние. Има загубени съдебни дела за стотици хиляди левове по важни инфраструктурни проекти, които ще плаща със средства от общинските приходи, като най-вече страда капиталовата програма”, каза още Вардунски.

Прироритет за него ще бъде изграждането на изцяло нова пътна инфраструктура в общината. Община Камено е неблагоприятна за инвеститорите именно заради лошите пътища и огромни дупки, които зеят по тях. Друга важна насока в работата на Вардунски ще бъде промяната на транспортната схема в общината. 

Според него развитието на туризма в Община Камено също може да бъде приоритетна дейност за местната власт. Русокастрон или Русокастро е историческо селище на територията на днешното село Русокастро.