Съветник от ГЕРБ иска вело и пешеходни алеи между Рудник и Черно море

Животът

28-07-2015, 10:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

107 кандидати за общински съветници от ГЕРБ - Бургас

Парите за тях можели да дойдат от "Поддръжка и текущи ремонти" към Община Бургас

Да бъдат изградени велоалея и пешеходна зона, свързващи бургаските квартали Рудник и Черно море. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ Красимира Маркович, която е входирала докладна в ОбС-Бургас. В предложението е уточнено, че изграждането им е по искане на местните жители. Те са дискутирали темата и по време на обществените обсъждания на Бюджет 2015, а идеята вече може да бъде реализирана, след присъединяването на двете населени места към Бургас. Това се случи след решение на Министерски съвет преди месец.

„Желанието на жителите на кварталите Рудник и Черно море е подкрепено с подписка, която е приложена към докладната. До момента са се разписали 169 души. Община Бургас многократно е показвала своите амбиции в изграждането на велоалеи и разширяването на веломрежата с добавяне на нови маршрути. С направата на вело и пешеходна алея между двата квартала ще се подобри състоянието на инфраструктурата в тях и ще се осигури удобна връзка помежду им“, аргументира се още Красимира Маркович.

Дължината на свързващата отсечката се предвижда да бъде около 450 м., като започва от  кв. Черно море. Според докладната средствата за велоалеята и пешеходната зона могат да бъдат предвидени от „Поддръжка и текущи ремонти” към Община Бургас.