85 фирми са заявили участие в "Селското стопанство и всичко за него"

Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция

Тази година XXIII-то Международно изложение „СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО”,  ще се проведе от 4 до 8 август 2015 г.  по бул. „25 септември” № 8, /Варненски път до сградата на ДАИ/ гр. Добрич.

До момента участие са заявили над 85  фирми от страната и чужбина. Ще участват фирми предлагащи: едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, автомобили,  специализирана литература.

Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция. Освен редовните ни участници, наблюдаваме и ръст на заявките от фирми, които за пръв път ще участват в изложението. Това е сигурен знак, че панаирът доказва, че житницата на България – Добруджа, е центърът за представяне на най-новите технологии, машини и съоръжения за селско стопанство, както и постиженията в земеделието.

Дванадесет  представители на управителния съвет на  Търговската палата на Кьорфес Турция, която има споразумение за сътрудничество с ТПП-Добрич, ще посети панаира на 4-ти август. Г-н Мустафа Ефе – председател на УС ще поднесе приветствие по време на церемонията по откриването и ще сподели акценти от търговските взаимоотношения между Турция и България.  Сред поканените гости са Министър на земеделието и храните, Изп.директор на ДФ Земеделие, Областен управител на гр. Добрич, Кмет на гр. Добрич, Народни представители на Добричка област, Посланик на Република Казахстан, Търговско аташе на Ирак, посланика на Азербайджан.

Официалното откриване е предвидено за 4 август 2015 г. от 10:00 ч.