„Вече знам” грабна наградите на жури и публика в „Бургас и морето”

Бургас Лайф

02-08-2015, 11:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кичка Бодурова бясна за "Бургас и морето"

Големият губещ от Star Academy Ивайло Колев спечели през сълзи

След десетгодишни  терзания в опит да стигне до върха, Ивайло Колев от „Стар академи” вече знае вкуса на победата.

Снощи песента „Вече знам” по текст на Живко Колев и музика на Светослав Лобошки грабна  едновременно наградите на жури  и публика  и се превърна в безапелационния победител на фестивала „Бургас и морето”. На сцената младият изпълнител  не спести  благодарностите си към авторите на песента, както   и сълзите  от щастие, че след загубата си в музикалния формат „Стар академи” и неуспешно участие  на „Бургас и морето”, най-накрая  успява  да се докосне до върха.

„Вече знам” бе оценена с най-много точки от журито, което бе в състав Стефан Димитров, Митко Щерев, Орлин Горанов и Дани Милев. За първи път тази година комисията бе качена на  сцената и оценяваше по шестобалната система всяко от изпълненията. Песента на Живко Колев и Светослав Лобошки грабна 23 точки от възможни 24 и остави зад гърба си останалите. Ако за Ивайло снощи успехът бе  двоен, то Колев и Лобошки направи хеттрик. Те грабнаха и второ място с песента „Провинциалната Мария”, която прозвуча в изпълнение на Васил Чергов. Трето място бе за песента "Първата любов" в изпълнение на Елена Кокорска по текст на Александър Калчев и музика на Димитър Пенев.

33-то издание на песенния фестивал бе открито от кмета Димитър Николов. Той напомни на бургазлии, че  за последно стоят на старите дървени пейки, защото от септември започва реконструкцията на Летния театър.

„Бургас и морето” доказа, че е сцена, на която изгряват млади таланти.

„Аз съм очарован от тазгодишното издание и се радвам, че се  появиха много нови лица. Надявам се  това да даде кураж на още талантливи млади и не толкова млади изпълнители от цяла България да се престрашат и да участват на фестивала  "Бургас и морето"", каза композиторът и член на журито Митко Щерев.

Колорит на сцената на „Бургас и морето” придаваха водещите Мая Бежанска и Ненчо Илчев. А за „Бургас и морето 2015” спокойно може да се каже, че изкара на сцената най-секси изпълнителите. Сред тях бяха Айвън и Алфредо Торес, които запяха "Горещо", очарователната Неделяна Христова, която представи "Слънцето в нас", както и миналогодишният победител и член на журито Орлин Горанов. Последният развя сребриста грива и накара дамите от всякаква възраст да въздишат.

За поредна година вестник  „Черноморски Фар” присъди награда за текст. Тя бе връчена от главния редактор на изданието Румяна Емануилиду и отиде при  автора на песента "Да те има" - Николай Пеев, изпята от Нели Андреева.

Тазгодишният фестивал бе наблюдаван от Драго Чая и Йорданка Христова, които се подготвят за тази вечер, когато с концерт в Летния театър  ще бъде  ознаменувана  70-та годишнина на Стефан Диомов. В концерта песни на великия творец ще изпълнят: Ваня Костова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Йорданка Христова и много други.