Издирвана от полиция и близки София и друг път изчезвала от дома си

Животът

05-08-2015, 16:43

Снимка:

снимка, фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученичка изчезна от къмпинг "Градина"

За да не и се карат родителите, че е закъсняла тя се скрила в строеж

“Умирахме от страх дали си носи инсулина. София е диабетичка, от няколко месеца е на инсулин и ако нямаше у нея, не ми се мисли какво можеше да се случи”, казва пред 24часа дядото на изчезналата 17-годишна ученичка София Фарлалиева - Евтим Фарлалиев от Созопол.
На 3 август момичето подлуди родители, близки и полиция, след като не се прибра от нощен купон в къмпинг “Градина”.
Очите на възрастния човек се насълзяват, когато започва да говори за случилото се.
Въпреки тревогите той, както и родителите на тийнейджърката са щастливи, че историята със София все пак приключи с хепиенд.
Момичето се прибра живо и здраво вкъщи след близо осемчасово издирване от полицията и още толкова часове тревога на най-близките ѝ.
Около 19,30 ч в понеделник София се свързала с майка си по телефона, за да ѝ каже, че е добре. След това веднага е била отведена в местната полиция за разпити.
“Видях я, добре е, но все още е разстроена. Плачеше”, споделя дядото. Той е сред уважаваните предприемачи в града, държи един от известните рибни ресторанти до пристанището в Стария Созопол.
В полицията София обяснила, че не се прибрала от страх да не ѝ се карат, понеже не се върнала навреме.
Вечерта на 2 август десетокласничката от френската гимназия в Бургас изпратила своя приятелка от София на автогарата в Созопол. Вероятно малко по-късно се е уговорила с компания да отидат на къмпинг “Градина”.
София поканила и сестра си Елена, но 25-годишната жена била уморена и отказала.
Тя обаче първа разпространи във фейсбук информация, че София е била на къмпинг до 4 ч сутринта, след което е изчезнала.
Компанията тръгнала пеша за къмпинга, който се намира между Черноморец и Созопол, на около 5-6 км от града.
Тийнейджърите се забавлявали в няколко плажни бара, накрая заспали на плажа. Около 4 ч едно от момичетата се събудило и видяло, че София я няма.
Всъщност към 2 часа момичето се обадило на майка си и казало, че всеки момент се прибира, но не се върнало.
Според отлично осведомени малко преди 4 ч сутринта София се отделила от компанията и тръгнала пеша първо по плажа, а после по черен път към село Черноморец.
Като пристигнала, постояла известно време, а после хванала автобус до Созопол. Тя обаче не се прибрала у дома, а се свряла в недостроена жилищна кооперация, където прекарала целия ден.
По-късно обяснила, че го е направила, защото е имала нужда да остане сама. Най-вероятно поведението ѝ е било провокирано от събитие, разиграло се между приятелките на къмпинга. Нейни връстници споделиха пред наш екип, че отскоро имала нова компания.
След изчезването на София от къмпинг “Градина” настанала истинска паника. Приятелките ѝ започнали да обикалят района, да проверяват заведения и около каравани, но от червенокосата тийнейджърка нямало и следа.
Около 12 ч на 3 август родителите на София не издържали и подали сигнал за изчезването на дъщеря си в полицията в Созопол. Цялата местна структура, както и криминалисти и служители от отдел “Издирване” към областната дирекция на МВР в Бургас били вдигнати на крак.
Търсенето се затруднявало от факта, че на територията на къмпинга има десетки частни каравани. Полицаите започнали да ги проверяват една по една, надничали по палатки, по капанчета, но не открили София.
В същото време нейни приятели организираха акция във фейсбук, като непрекъснато постваха снимки на десетокласничката.
Тревогата на всички нараснала и от факта, че телефонът ѝ бил изключен.
Така шансът на близките да се свържат с момичето се стопил, а с това страховете им, че София е припаднала заради липсата на инсулин, ги завладели напълно. Те се опасявали, че момичето лежи някъде безпомощно и няма кой да го види.
Прокраднало се и опасението, че тийнейджърката може да е отвлечена, тъй като фамилията била състоятелна.
Масло в огъня налял и упоритият слух, който се разпространява във фейсбук, за мистериозен микробус, с който отвличат момичета.
“Едва след като си дойде, разбрахме, че е изпуснала телефона си още докато е била на къмпинга, и той се е счупил. Затова не е имало връзка с нея”, казва дядото Евтим. Той не знае откъде София се е обадила на майка си.
“Родителите на София не са никак строги, те са съвременни хора”, казва 17-годишно момче от Созопол, което е било в една компания със София преди време.
То сподели още, че това не е първата забежка на червенокосата девойка.
Имало случаи, в които тя изчезвала за по няколко дни, но родителите ѝ знаели с кого е. София била малко по-различна от съученичките си, имала собствена компания от момичета, които странели от останалите, разказва неин познат.
Роднините ѝ обаче са категорични, че тийнейджърката никога не е напускала дома си без знанието на родителите си. Откакто ѝ поставили диагнозата диабет, майката бдяла над София като орлица, следяла дали приема редовно лекарствата, какво и кога яде, разказа близък до семейството. Той също потвърди, че София не е била ограничавана от родителите си, дори напротив - имала е свободата да ходи където пожелае.
Според други източници обаче момичето се страхувало от строгостта на единия родител и това била причината да не се прибере след издънката на “Градина”.
“София е изключително дете, не ни е създавала проблеми. Пее и танцува в музикалния състав към гимназията, в която учи”, разказва дядото Евтим.
Съученици на момичето от гимназията за романски езици “Г. С. Раковски” в Бургас споделят, че София пее в училищния хор, а сред последните ѝ изяви било изпращането на абитуриентите, където изпълнила страхотно няколко френски песни. София пяла на церемонията по посрещането на френския посланик в гимназията през май т.г. Ръководителката на музикалния състав била изключително доволна от девойката, а самата София отделяла много време и старание за музикалните си изяви. С училищния състав пътували и на участия зад граница.
Да учи във френската гимназия, била мечтата на София и тя била много щастлива, когато преди 3 г. я приели. Пътувала всеки ден до Бургас, поведението ѝ в училище било съвсем нормално за възрастта.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен