Върнаха в затвора бегълци, на единия му оставали два месеца до свободата

Крими

06-08-2015, 13:00

Снимка:

снимка, darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горящ автокран затвори пътя до Камено, движението е отцепено

Рецидивистите били хванати само 10 часа след бягството

Двама бегълци от затворническото общежитие в „Житарово" са задържани от полицията.
Сигнал за бягството е получен вчера около 17,00 часа.
Констатирано е, че за времето от 14.00 до 15.10 часа на 5 август през направена дупка в телената ограда на двора на общежитието избягали 23-годишният С.Б. от Градец, община Котел. Той излежавал присъда от две години за кражби и грабеж, която е трябвало да приключи след 2 месеца. Спътникът му е 35-годишният А.К. от Карнобат. Той излежавал присъда от три години и осем месеца за кражби, която е трябвало да приключи след две години.
В резултат на бързите полицейски действия и работата по „горещи следи" около 22.20 часа, близо 10 часа след бягството, на улица „Пеньо Пенев" в бургаския квартал „Рудник" двамата затворници са задържани. Те направили опит да избягат от полицейските служители и оказали съпротива, което наложило използването на физическа сила и белезници.
След побой и разпит е установено, че затворниците са разкъсали телената ограда на общежитието и без да имат предварителна подготовка, през овощните градини, разположени около сградата, стигнали до село Рудник. Мъжете се крили в гористи места, придвижвайки се по безлюдни пътища. Въпреки това обаче са забелязани от местни граждани, които сигнализирали полицейските служители. 
При проведените разпити е установено, че бягайки двамата мъже имали намерение да стигнат до Слънчев бряг, където се намира семейството на 23-годишния С.Б. 
Приведени са обратно в бургаския затвор.