Продължава записването на студенти в осемте бакалавърски специалности на МУ-Плевен

Факултет „Медицина” запълни приема по държавна поръчка

В рамките на два дни – 6 и 7 август, в Медицински университет – Плевен тече записването на приетите на трето класиране студенти в осемте бакалавърски специалности на факултетите "Здравни грижи", "Обществено здраве" и Медицинския колеж. На 7 август - петък, след 16.00 ч на сайта на висшето училище ще бъде публикувана информация за броя незаети места. Предстои приемане на заявления за попълване на бройките за бакалаври, които ще се подават по електронен път на 8 и 9 август, събота и неделя. На 10 и 11 август кандидатите могат да заявят желанието си за участие в класиране за незаетите места в Ректората, стая 207, от 8.00 до 15.00 ч.

Във Факултет "Здравни грижи" тече записване за 55 места в специалност "Медицинска сестра" и 30 за "Акушерка" по държавна поръчка. В Медицинския колеж се приемат 22 медицински лаборанти, 16 рентгенови лаборанти, 25 помощник-фармацевти и 21 социални работници. Във Факултет "Обществено здраве" 40 студенти ще бъдат записани за обучение по специалност "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" и 15 - по "Опазване и контрол на общественото здраве".

На 5 август във Факултет "Медицина" приключи записването на новоприетите 90 студенти за обучение по държавна поръчка за учебната 2015/2016 година. Предстои приемане на документи на кандидати за платено обучение в МУ-Плевен в края на м. август – от 24 до 27 август – в Учебен отдел на Ректората. За специалност „Медицина” обявените места за прием платено обучение са 30, като право да кандидатстват имат кандидат-студентите, положили успешно конкурсните изпити по биология и химия във висшето училище в Плевен, но неприети на класиранията за държавна поръчка. Това право се дава и на кандидати, положили успешно състезателните изпити в друг медицински университет в страната срещу представяне на служебна бележка, удостоверяваща изпитния им резултат. Кандидатите, които до този момент не са участвали в класиранията на висшето училище, ще трябва да заплатят административна такса от 60 лв. за обработване на документите им.

Първо класиране на новоприетите студенти за обучение срещу заплащане ще бъде обявено на 28 август, а записването ще се извършва по факултети от 31 август до 3 септември.

На сайта официално са обявени местата по специалностите, за които МУ-Плевен предлага обучение срещу заплащане, както и условията и графика за прием на новоприетите студенти за учебната 2015/2016 година. Това съобщиха от пресцентъра на университета.