Красен Кралев посети лагера на младите ватерполисти, които ще участват в неофициалното световно първенство за подрастващи

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети лагера на юношеския национален отбор по водна топка, който е на подготовка в плувен комплекс „Диана”, преди участието им в силния международен турнир ІХ мемориал „Дарко Чукич“ в Крагуевац (Сърбия).
„Пожелавам ви успех. Знам, че турнирът, на който отивате в Сърбия е много силен – това е неофициалното световно първенство за юноши на вашата възраст. Отборите на най-добрите държави в този спорт ще се там, така че ви пожелавам да защитите достойно честта на България. Бъдете здрави, да няма контузии и да стигнете до мъжкия национален отбор, за да вдигнем малко нивото на водната топка у нас”, каза Кралев на момчетата и им подари по един национален трибагреник, които да им носи късмет в Крагуевац.
Министърът ги посъветва още да се държат като екип, защото във водната топка отборната работа и подкрепа са много важни.
Треньорът Йордан Вeлинов изказа специална благодарност на ММС в лицето на министър Кралев за отличните условия на покрития басейн „Дияна”, където тренират ватерполистите ни.
„Когато някой иска нещо да се случи в българския спорт, то се случва и когато има желание за работа, има фронт за работа, подчерта пък Николай Кръстев, член на УС на БФ Водна топка. - Сега се създава този отбор в разширения му вид с 30 момчета и след 20 месеца им предстои европейска квалификация, т.е. ние искаме за две години този отбор да тренира целенасочено, планомерно, с лагери и участия по турнири, за да се явим на европейските квалификации максимално добре подготвени”.
От 10 до 15 август в Сърбия младите ватерполисти ще ни представят в престижния турнир, определян като неофициално световно първенство за възрастта на 13-14-годишните, където ще премерят сили 14 отбора от 3 континента.
В групата на България са Черна гора, Италия, Германия, Турция, Грузия и Сингапур. В другата група са Сърбия, Хърватия, Унгария, САЩ, Франция, Словакия и Австралия.