Два месеца акция: Разбити оранжерии, 180 саксии и 7 кила марихуана

Крими

08-08-2015, 14:23

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Задържан е 28-годишен мъж

В апартамент в "Аспарухово" и в помещение във "Фичоза" са намерени и иззети над 180 саксии с марихуана и над 7,6 килограма суха тревна маса.

След оперативно-издирвателни действия, продължили около 2 месеца, под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, в ранния следобед вчера, е задържан 28-годишният А.Ч. от село Старо Оряхово. Той е бил наемател и на апартамента и на помещението в местността. И двете места са били обособени като оранжерии за отглеждане на растения от вида на конопа.

От терена във "Фичоза" са иззети 64 саксии с над 360 растения в начален стадии на растеж. Открита е и суха тревна маса, кварцови лампи, торове, препарати, вентилатори. От апартамента в "Аспарухово" са иззети над 120 саксии с растения, суха тревна маса, електронна везна и оборудване за отглеждане. Намерено е и минимално количество вещество, производно на амфетамина. Направената ескпертна справка установява, че иззетата суха тревна маса е марихуана с тегло над 7,6 килограма.А.Ч. първоначално е задържан за 24 часа, а с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура в последствие и за 72 ч.. Предстои внасяне на искане в съда за постановяване на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.