Министър Кралев награди призьори от световни и европейски първенства за хора с увреден слух

Състезателите получиха почетни плакети

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди българските спортисти, постигнали успехи на световни и европейски първенства за хора с увреден слух.

Почетни плакети получиха световната рекордьорка в хвърлянето на копие и европейска шампионка за глухи Елена Узунова, световната шампионка по бадминтон на двойки и бронзова медалистка индивидуално Гергана Баръмова, нейната партньорка Силвия Бозева и националният отбор по волейбол, който завоюва 6-о място на континенталния шампионат за хора с увреден слух, представляван от капитана Иван Йончев.

„Благодаря ви за отличните класирания и за това, че представихте България достойно“, обърна се Кралев към спортистите.

Председателят на Спортната федерация на глухите в България Николай Николов благодари на министъра за подкрепата, която оказва на състезателите, и го запозна с трудностите, с които се сблъскват спортистите с увреден слух. От своя страна Кралев поиска от федерацията да подготви предложения, които да залегнат в новия закон за спорта.

На срещата в кабинета на министъра присъстваха още заместник-председателят на СФГБ и треньорите по бадминтон Анета Янева и волейбол Николай Колев.