Цял екип специалисти се захвана с Енрике и майка му

Животът

12-08-2015, 14:16

Снимка:

©dnes.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Социалната служба в Раковски се самосезира заради оплаквания от побой върху детето

Социални работници, психолози и педагози от Центъра за обществена подкрепа в Раковски вече работят с шестгодишния Енрике и неговата майка Златка Гешева. Това съобщи Георги Граматиков, н-к отдел "Социална закрила” към Дирекция "Социално подпомагане” в Раковски.


Социалната служба се самосезира след обвиненията на Златка Гешева, че Енрике е бил заключен и бит от отец Димитър от храм "Пресвето сърце Исусово” преди малко повече от седмица. Тогава местната общественост излезе в защита на католическия свещеник, който е с висок авторитет в града, особено заради грижите си за децата. Стана ясно също, че момчето е без надзор, палува, хулиганства и системно създава проблеми.


По думите на Граматиков в Раковски е бил свикан мултидисциплинарен екип и е извършена проверка в дома на детето. Според социалния работник Енрике е в добро физическо и психическо здраве и няма следи от наранявания.


От социалната служба са включили майката в група за укрепване на родителския капацитет с цел тя да отделя повече внимание на сина си.


В момента Златка Гешева сама отглежда шестгодишното дете и затова през следващите месеци с нея и момчето ще работят специалистите от отдела, обясни Граматиков.