Министър Кралев връчи плакети на медалистите от европейското първенство по бокс

Награди получиха отличилите се боксьори от шампионата в Самоков

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи медалистите от Европейското първенство по бокс за мъже, което се проведе в Самоков.

Почетни плакети получиха европейският шампион Даниел Асенов (категория до 52 кг) и бронзовите медалисти Тинко Банабаков (до 49 кг), Елиан Димитров (до 60 кг), Тервел Пулев (до 91 кг) и Петър Белберов (над 91 кг). Отличен беше и старши-треньорът на националния отбор Михаил Таков.

„Много сме доволни от вашето представяне и аз ви благодаря за постигнатите резултати. Малко не достигна за още по-добри класирания, но вярвам, че това ще се случи на Световното първенство“, заяви министър Кралев.

Михаил Таков каза, че постигнатото е благодарение на дългогодишна работа, която вече дава резултат.

На срещата в кабинета на министъра присъства и председателят на БФ по бокс Красимир Инински, който заяви, че работи отлично с Красен Кралев и федерацията получава всичко, от което се нуждае.

На петимата медалисти и спечелилият квота за Световното първенство в Доха Симеон Чамов предстоят две седмици почивка, след което започват подготовка за шампионата на планетата. Тервел Пулев (до 91 кг) и Петър Белберов (над 91 кг) най-вероятно ще заминат на международен лагер в Украйна, специализиран за боксьори в тежките категории. За състезателите, които няма да участват в Доха, има покани за турнири в Турция, Полша и Русия.