На пазар: Цената на доматите тръгна нагоре

Парите

21-08-2015, 12:36

Снимка:

Varnautre.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По-скъпи са и малините

Доматите поскъпнаха в края на седмицата. Докато в началото й на Централния пазар килограм можеше да се закупи срещу 0,50 лв., то вече най-евтините домати там са по 0,90 лв. Все още се предлагат домати по 0,80 лв. за кило на пазарите "Владиславово" и "Чаталджа". На пазар "Часовника" най-евтините са по 1,50 лв. Намаление има в цената на краставиците, килограм от които на Централния пазар струва 1,80 лв. Чесънът запазва цената от 6 лв. за килограм.

Ягодите са по-евтини с един лев спрямо началото на седмицата и вече се предлагат по 9 лв. за кг. За сметка на това малините, които в началото на седмицата се търгуваха по 6 лв., вече са по 7 лв. Цената на гроздето се е вдигнала до 1,60 лв. Прасковите все още се предлагат по 0,80 лв., сливите – по лев, а смокините по 4 лв.

Кефалът е поевтинял и вече може да се намери за 6 лв. килограм. Сафридът е по-скъп, като килограм струва 10 лв. Кило от барбуната и каята се предлага по 6 лв., а цацата и гюмюшът запазват цената от 2 лв. за кило. Килото на мидите също остава с непроменена цена – 3 лв. за килограм.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар